Odszedł Tadeusz Kubiak
2018-09-16
Odszedł Tadeusz Kubiak
Z ogromnym smutkiem zawiadamiamy, że dzisiaj, w niedzielę 16 września 2018 roku, odszedł od nas serdeczny kolega Tadeusz Kubiak.

W NSZZ "Solidarność" i społeczności lokalnej, Tadeusz znany był przede wszystkim z działalności związkowej – przez prawie dwadzieścia lat był przewodniczącym Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" przy Mahle Polska w Krotoszynie. Funkcję tę łączył z działalnością na rzecz Regionu NSZZ "Solidarność" Wielkopolska Południowa, w którym przez 5 kadencji był członkiem Zarządu.

Można było na niego zawsze liczyć. Oddany ideom „Solidarności” wspomagał nas w dążeniach do ich realizacji.

Kiedy prawie rok temu Tadeusz odchodził na emeryturę, wspominaliśmy razem jak wiele przeżyliśmy różnych zawirowań, jak dużo mamy za sobą wspaniałych i trudnych momentów.

Dziękowaliśmy za  poczucie humoru, za trafne, zaskakujące i zabawne puenty, które ożywiały zebrania Zarządu.

Tadziu – dziękujemy za wszystko.

My pozostajemy tutaj w smutku, żalu za Tobą – ale Ty już wiesz, co to Niebo.

Nadszedł czas odpoczynku. Spoczywaj w pokoju.

Pogrzeb odbędzie się w środę, 19 września, w Krotoszynie o godzinie 13.00.

(ew)