AktualnościPrace i dokumenty RegionuInformacje dla związkowcówSzkolenia
Wybory uzupełniające w MAHLE KROTOSZYN. Krzysztof Kasprzak nowym przewodniczącym.
2017-09-25
Przewodniczący Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" przy Mahle Polska w Krotoszynie, Tadeusz Kubiak, znany również w regionie działacz NSZZ "Solidarność", złożył w miesiącu wrześniu rezygnację z pełnionej funkcji.

Po ponad dwudziestu dwóch latach przewodniczenia NSZZ "Solidarność" w swoim zakładzie pracy, Tadeusz Kubiak zdecydował się na przejście na emeryturę. Zakładowe Zebranie Delegatów NSZZ "Solidarność" w Mahle Polska w Krotoszynie stanęło przed wyborem nowego przewodniczącego.

ZZD, które odbyło się w sobotę 23 września 2017 r funkcję lidera powierzyło dotychczasowemu zastępcy, Krzysztofowi Kasprzakowi.

Krzysztof Kasprzak należy do NSZZ "Solidarność" od roku 1990, czyli od momentu podjęcia pracy po okresie służby wojskowej. Społecznikowska pasja zaowocowała dodatkowo pracą w samorządzie – Krzysztof jest wiceprzewodniczącym Rady Powiatu Krotoszyńskiego. Znajduje jeszcze czas i siły na swoją pasję – biegi długodystansowe, w których odnosi duże sukcesy.

W pożegnaniu dotychczasowego przewodniczącego Tadeusza Kubiaka i powitania nowego, Krzysztofa Kasprzaka uczestniczyli obaj przewodniczący Zarządu Regionu NSZZ "Solidarność" Wielkopolska Południowa, obecny Jarosław Wilner i były Jan Mosiński (poseł na Sejm RP), oraz z-ca Przewodniczącego ZR Elżbieta Wdowczyk.

Przeżyliśmy razem trudne momenty i wspaniałe chwile. Zmieniały się rządy, pracodawcy, inwestorzy – tylko NSZZ "Solidarność" nie zmieniła swoich ideałów, podkreślali w podziękowaniu dla Tadeusza Kubiaka przedstawiciele Regionu.

Tadeusz Kubiak pozostał w NSZZ "Solidarność" w Mahle Krotoszyn, w wyborach uzupełniających do komisji zakładowej został wybrany na członka komisji.

Krzysztofowi Kasprzakowi, nowemu przewodniczącemu życzymy siły i konsekwencji w realizacji celów NSZZ "Solidarność". Dużo zdrowia.

Przewodnicząca RKW – Elżbieta Wdowczyk