Wybory w NSZZ "Solidarność"
Ireneusz Smykaj nowym przewodniczącym komisji zakładowej NSZZ "Solidarność" przy PWiK w Kaliszu
2018-03-14

Organizacja zakładowa NSZZ "Solidarność" przy Przedsiębiorstwie Wodociągów i Kanalizacji podziękowała swojemu dotychczasowemu długoletniemu przewodniczącemu KZ – Andrzejowi Grzeluszce za skuteczne negocjacje, za pracę na rzecz pracowników i dialog z pracodawcą. Andrzej Grzeluszka nie startował w wyborach z powodu przejścia na emeryturę.

Nowym przewodniczącym został wybrany Ireneusz Smykaj, który dialog pracowniczy z pracodawcą prowadzić będzie wespół z czteroosobową komisją zakładową: Małgorzatą Krawczyk, Małgorzatą Wiącek, Albertem Fokt, Dariuszem Bąkowskim.

Dariusz Bąkowski sprawdził się już znakomicie w dotychczasowych negocjacjach z pracodawcą a pozostali członkowie, wnoszą do komisji, miedzy innymi nie tylko urok pań, ale wiedzę, umiejętności, zapał i odpowiedzialność.

Kontrolę nad organizacją sprawować będzie komisja rewizyjna w składzie Antoni Kozłowski, Andrzej Fokt, Sławomir Torbiarczyk.

Wybory nadzorowała Elżbieta Wdowczyk.