XXVII Ogólnopolska Pielgrzymka Robotników i Pracodwców do św. Józefa w Kaliszu
2019-05-10
XXVII Ogólnopolska Pielgrzymka Robotników i Pracodwców do św. Józefa w Kaliszu
Ludzie pracy z całej Polski przybyli do Kalisza, aby wspólnie uczestniczyć w Ogólnopolskiej Pielgrzymce Robotników i Pracodawców do św.Józefa. Podczas tej wyjątkowej uroczystości pracownicy i pracodawcy jednoczą się , by razem modlić się o wstawiennictwo

Pielgrzymka Robotników do św. Józefa tradycyjnie rozpoczeła się prezentacja pocztów sztandarowych które przybyły do Kalisza z całej Polski

Uroczystej mszy św. przewodniczył biskup Kaliski Edward Janiak . Po homili nastąpiła procesja z darami do ołtarza , po której w Kaplicy Cudownego obrazu św. Józefa bh Edward Janiak zawierzył pracowników i pracodawcy św. Józefowi.

Po uroczystej mszy św. zgromadzeni pielgrzymi udali się pod pomnik św. Jana Pawła II gdzie delegacja NSZZ "Solidarność" władze Kalisza , powiatu Kaliskiego oraz parlamentarzyści złożyli wiązanki kwiatów, następnie zgromadzeni pod pomnikiem św. Jana Pawła II dzielili się chlebem , tak jak podczas każdej pielgrzymki robotników do św. Józefa.

(mj)