Zarząd Regionu

Zarząd Regionu jest władzą wykonawczą, wybraną przez Walne Zebranie Delegatów Regionu Wielkopolska Południowa NSZZ "Solidarność". Zarząd Regionu koordynuje działalność istniejących w regionie jednostek organizacyjnych Związku oraz reprezentuje Związek wobec pracodawców i ich organizacji, władz samorządowych i administracji rządowej, a także wobec innych organizacji i instytucji.
Zarząd Regionu liczy 12 osób (w tym przewodniczący ZR), które w sposób proporcjonalny reprezentują swoje ośrodki miejskie.
    Prezydium Zarządu Regionu - liczy 3 osób i zostało wybrane na wniosek Przewodniczącego Zarządu Regionu przez ZR Wielkopolska Południowa. Wybory władz związku odbywają się co 4 lata.

Skład Zarządu Regionu wybranego na kadencję 2018 -2022, podczas XXII Walnego Zebrania Delegatów, które obradowało 23 czerwca 2018 roku w Kaliszu:

Zarząd Regionu

Jarosław Wilner - Przewodniczący

Buśka Zbigniew

Gromadzki Zbigniew

Grzesiowski Wojciech

Kasprzak Krzysztof

Niemiec Bernard

Stodolna Barbara

Walczak Jarosław

Wdowczyk Elżbieta

Mikołajczyk-Witak Magdalena