Wybory w NSZZ "Solidarność"
RKW przypomina o obowiązku złożenia ankiety osobowej.
2018-06-05

W związku ze zbliżającym się Walnym Zebraniem Delegatów Regionu NSZZ "Solidarność" Wielkopolska Południowa, które odbędzie się w sobotę 23 czerwca 2018 roku, Regionalna Komisja Wyborcza uprzejmie przypomina, że zgodnie z obowiązującym w NSZZ "Solidarność" prawem, wszystkie osoby kandydujące na funkcje w strukturach regionalnych i ponadregionalnych, obowiązane są do przekazania ankiety.

Przekazanie ankiety osobowej kandydata, wypełnionej czytelnie, zgodnie ze stanem faktycznym i podpisanej, do odpowiedniej komisji mandatowo –wyborczej jest niezbędnym warunkiem do wpisania jego nazwiska na listę kandydatów oraz zatwierdzenia dokonanego wyboru.

Oznacza to, że delegaci powinni mieć ze sobą kopie ankiet osobowych złożonych w trakcie wyboru delegata, potwierdzone przez przedstawiciela RKW.

Potwierdzone kopie ankiet zostały przekazane bezpośrednio delegatom lub listownie na adres macierzystej organizacji związkowej delegata.