Wybory w NSZZ "Solidarność"
Nowy przewodniczący w szpitalu w Wolicy
2018-03-14
Cezary Czerewkiewicz został przewodniczącym KZ NSZZ „S” w ZZOZ w Wolicy

1 marca br. odbyło się zebranie wyborcze członków Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” Wojewódzkiego Specjalistycznego ZZOZ Chorób Płuc i Gruźlicy w Wolicy.  W miejsce długoletniej przewodniczącej organizacji Anny Gulskiej został wybrany nowy przewodniczący KZ – Cezary Czerewkiewicz, któremu działalność w NSZZ „S” nie jest obca, gdyż wcześniej współtworzył organizację związkową w Urzędzie Wojewódzkim.

W skład komisji zakładowej zostali wybrani: Anna Gulska, Aleksander Schlender, Anna Nagłowska, oraz Magdalena Licznerska. Komisję  rewizyjna tworzą: Ewa Gałczyńska, Jolanta Mocek, Arletta Wypych oraz Michał Zalc.

Zebranie wyborcze, które  nadzorował Jarosław Wilner , przebiegało w bardzo sympatycznej atmosferze. Nie zabrakło dyskusji o sprawach istotnych dla pracowników służby zdrowia. Rozmawiano więc  miedzy innymi o ustawie regulującej sposób ustalania najniższego wynagrodzenia pracowników medycznych oraz o płacach pozostałych pracowników zatrudnionych w ochronie zdrowia.