Wybory w NSZZ "Solidarność"
Waldemar Cheliński nowym przewodniczącym komisji zakładowej w PUK S.A w Kaliszu
2018-03-14

Przy bardzo dobrej frekwencji odbyło się zebranie wyborcze w organizacji zakładowej NSZZ "Solidarność" przy PUK S.A. w Kaliszu.

Zebrani podziękowali za efektywną działalność i włożony wysiłek w rozwiązywanie trudnych problemów pracowniczych i członkowskich, dotychczasowej przewodniczącej Grażynie Cuske, która ze względów osobistych nie podjęła dalszego liderowania organizacji. Wspomoże NSZZ "Solidarność" w nieco mniejszym zakresie, jako przewodnicząca komisji rewizyjnej, z pomocą Grzegorza Gadzinowskiego i Tomasza Nieboraka.

Nowym przewodniczącym komisji zakładowej wybrano jednomyślnie Waldemara Chelińskiego, który z Marcinem Janowskim (z-ca i skarbnik), Henryka Janiaka (sekretarz) i Sławomirą Guzielak reprezentować będą członków NSZZ "Solidarność" i pracowników PUK S.A. wobec pracodawcy.

Wybory nadzorowała Elżbieta Wdowczyk.