Wybory w NSZZ "Solidarność"
NSZZ „Solidarność” w DPS Pleszew – już po wyborach
2018-03-14

Wybory w NSZZ "Solidarność" przy DPS Pleszew odbyły się w nowej strukturze organizacyjnej. W wyniku połączenia DPS Pleszew i DPS Fabianów, organizacje zakładowe NSZZ "Solidarność" w tych zakładach połączyły się w jedną organizację zakładową NSZZ "Solidarność" przy DPS Pleszew.

Członkowie NSZZ "Solidarność" obdarzyli ponownie zaufaniem dotychczasowego lidera  - Mirosława Wypycha, powierzając mu funkcję przewodniczącego KZ na kolejne 4 lata kadencji.

W skład komisji zakładowej weszły cztery panie: Bożena Mikołajczyk, Małgorzata Słojewska, Anna Kuczkowska i Sylwia Kowalewicz. Pani Sylwia reprezentująca pracowników DPS Fabianów została również zastępcą przewodniczącego KZ.

Komisję rewizyjną stanowią : Anna Liberska, Katarzyna Pasiak, Katarzyna Tanaś.

Organizacja wybrała również elektorów do wyboru delegata na WZD regionu.

Wybory nadzorowała Elżbieta Wdowczyk, którą dodatkowo zaproszono do dyskusji na tematy pracownicze. Pracownicy DPS Pleszew oczekują podjęcia negocjacji przez dyrekcję DPS na temat zasad wynagradzania i składników wynagradzania. Stałym problemem DPS są niskie płace, o podwyżkę których corocznie występuje komisja zakładowa NSZZ "Solidarność".