Zapraszamy do św. Józefa
2018-04-13
Przed nami XXVI Ogólnopolska Pielgrzymka Robotników do św. Józefa w Kaliszu. Zapraszamy do wspólnego pielgrzymowania

Przed  nami  kolejna,  już  XXVI  Ogólnopolska  Pielgrzymka  Robotników  do  Świętego  Józefa.  Tegoroczna pielgrzymka będzie wyjątkowa, gdyż odbędzie się  w ustanowionym przez Papieża Franciszka Nadzwyczajnym  Roku Świętego Józefa Kaliskiego. Dlatego w tym roku będziemy modlić się do Patrona Robotników o jego przemożne wstawiennictwo.
Serdecznie zapraszamy w dniu 1 maja do Bazyliki Św. Józefa w Kaliszu i udziału wspólnym pielgrzymowaniu do Opiekuna Świętej Rodziny.
Serdecznie zapraszamy członków naszego Związku wraz z rodzinami, przyjaciółmi i znajomymi.
Zapraszamy poczty sztandarowe NSZZ „Solidarność” , które stanowią charakterystyczny znak naszej obecności w tym miejscu i podnoszą rangę uroczystości.

Program pielgrzymki

11.30 - zbiórka i prezentacja pocztów sztandarowych