Zmarł Jan Teodorczyk
2018-03-28
Z przykrością zawiadamiamy, że 27 marca zmarł Jan Teodorczyk – jeden z założycieli KZ NSZZ „S” MZK w Ostrowie Wielkopolskim

Ostatnie pożegnanie odbędzie w czwartek 29.03.br. o godz. 12.45, w Domu Pogrzebowym ABRAM (ul. Okólna 29, Ostrów Wielkopolski), po czym nastąpi odprowadzenie śp. Jana Teodorczyka na Cmentarz Parafialny przy ul. Limanowskiego.

Pożegnalna  żałobna msza odbędzie się  3.04. br. o godz. 9.00 w Kościele pw NMP Królowej Polski (ul. Królowej Jadwigi 7, Ostrów Wlkp.)

Jan Teodorczyk był jednym z założycieli Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność” MZK w Ostrowie Wielkopolskim. Na początku lat 90-tych był członkiem prezydium Miejskiej Komisji Koordynacyjnej w Ostrowie Wielkopolskim oraz członkiem Zarządu Regionu NSZZ „S” Wielkopolska Południowa w kadencji 1994 – 1998.