Przekaż 1% podatku
Pomóż Sebastianowi
2017-10-29
Tadeusz Tomaszewski, długoletni, zasłużony działacz NSZZ "Solidarność" z Opatówka, gorąco prosi o wsparcie leczenia jego wnuka Sebastiana Wiktorko.

Tadeusz co roku, w trakcie pielgrzymki Ludzi Pracy do świętego Józefa w dniu 1 Maja, niosąc Krzyż i otwierając procesję wprowadza poczty sztandarowe do bazyliki. Teraz, na co dzień musi się mierzyć z innym, dotykającym jego rodzinę „krzyżem”.

W połowie lipca 2017 r dowiedzieliśmy się, że to rak. Cały świat wywrócił się do góry nogami. Tyle planów, marzeń... Wyniki Sebastiana pogarszały się z każdym dniem. Rozpoczęła się chemioterapia. Sebastian źle się czuł. Okazało się, że jego wątroba bardzo słabo to znosi, dodatkowo (gdyby tego było mało) odkryto u niego wadę serca. Teraz Sebastian jest w trakcie drugiego cyklu chemioterapii i tym razem również pojawiły się niespodzianki- paraliż prawostronny twarzy. Przed Sebastianem jeszcze długa walka, a jak widać życie go nie rozpieszcza. Kolejne cykle chemioterapii, a na końcu przeszczep szpiku. Chcemy wierzyć, że rak to nie wyrok. To choroba i ją pokonamy. Potrzebujemy jednak Waszej pomocy. Leczenie Sebastiana wymaga drogich leków i codziennych rehabilitacji. Proszę pomóż nam go uratować.

Chcesz pomóc – wejdź na stronę https://pomagam.pl/RazemzSebastianem