Prace i dokumenty Regionu
Zebranie Zarządu Regionu
2010-12-17
W dniu dzisiejszym w sali nr 36 kaliskiego Ratusza odbyło się posiedzenie Zarządu Regionu.

Ostatnie, w tym roku, posiedzenie odbyło się w kaliskim Ratuszu ponieważ, sala konferencyjna Zarządu Regionu była przygotowywana na spotkanie wigilijne, któe odbyło się w godzianach popołudniowych.

Podczas posiedzenia członkowie Zarządu Regionu zapozanli się z pracami Prezydium ZR w okresie od ostatniego posiedzenia ZR.

Głównym punktem obrad była dyskusja nad zmianami do Regulaminu Działania Oddziałów Regionu Wielkopolska Południowa. Propozycje poprawek do regulaminu przedstawił Arkadiusz Wojtczak - członek Zarządu Regionu. Po, trwającej ponad dwie godziny merytorycznej dyskusji, ustalono wstępny projekt nowego regulaminu, którego ostateczną formę zarząd przyjmie podczas styczniowego posiedzenia.

Sytuacja w poszczególnych zakładach pracy z naszego regionu, to kolejny punkt obrad ZR. Działacze wysłuchali informacji z takich zakładów jak: Mahle Krotoszyn SA, Dom Pomocy Społecznej w Kaliszu, Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Kaliszu, Straż Miejska Kalisza, Poczta Polska Oddział Kalisz i Koncernu ENERGA SA Oddział w Kaliszu.

Po zakończonych obradach, związkowcy udali się do siedziby Zarządu Regionu na spotkanie opłatkowe. Informacja z tego spotkania znajduje się w linku "Aktualności".