Wybory w NSZZ "Solidarność"
Ewa Skowrońska ponownie przewodniczącą KZ NSZZ "Solidarność" w RCKiK
2018-03-14

W dzień Kobiet, w dniu 8 marca 2018 roku, członkowie NSZZ "Solidarność" przy Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa, dokonali wyboru władz organizacji na nową kadencję 2018-2022.

Sfeminizowana załoga - stąd sfeminizowany związek NSZZ "Solidarność" w RCKiK. Na 59 członków organizacji przypada tylko dwóch panów. Jeden z nich Waldemar Badach, swoją obecnością na zebraniu umilał i rozbawiał zebrane panie, co z czekoladkami rozdanymi przez Przewodniczącego Zarządu Regionu, Jarosława Wilnera, pogłębiało dobry nastrój.

W kolejnej kadencji komisji zakładowej przewodniczyć będzie Ewa Skowrońska, której kompetencje w prowadzeniu dialogu z pracodawcą, wysoko uznali członkowie NSZZ "Solidarność".

Doświadczenie, umiejętności i wiedza Elżbiety Picher, Agnieszki Janiszewskiej, Elżbiety Glazer, Agnieszki Bogacz, Beaty Glapa, Grażyny Szymczak – wspomogą przewodniczącą w działaniach na rzecz pracowników, ich wynagrodzeń i warunków pracy.

Trzyosobowa komisja rewizyjna, której przewodniczącym został Waldemar Baldach, a członkami: Monika Panacewicz, Małgorzata Mrowińska, sprawować będzie kontrolę nad działalnością organizacji.

Wybory nadzorowała Elżbieta Wdowczyk