Wybory w NSZZ "Solidarność"
Marzena Hałas liderką organizacji NSZZ "Solidarność" w Calfrost sp. z o.o
2018-03-06

Organizacja zakładowa NSZZ "Solidarność" przy CALFROST sp. o.o. jest jedną z najdłużej prowadzących działalność związkową organizacji w Regionie NSZZ "Solidarność" Wielkopolska Południowa. Zarejestrowana została pod nr 19.

Od kilku lat niekwestionowaną liderką „S” jest Marzena Hałas. W wyborach na kadencję 2018-2022, przeprowadzonych w dniu 27.02.2018 r, Marzena uzyskała 100% poparcia na funkcję przewodniczącej komisji zakładowej.

W nowej kadencji przewodnicząca może liczyć nie tylko na niezawodną pomoc Marka Sroczyńskiego, dotychczasowego zastępcy, ale również na doświadczenie w pracy związkowej Jacka Skoniecznego. Nad finansami i dokumentacją związkową czuwać będzie Katarzyna Kamińska, a z perspektywy młodszego pokolenia wspierać komisję będzie Marcin Cierniak.

Kontrola nad organizacją powierzona została Annie Kowali-Gradoń, Wioletcie Kołaczyk, Annie Wąsik.

Charyzma i praca związkowa przewodniczącej i jej zastępcy zaowocowała, mimo naturalnych odejść pracowników na emeryturę, niewielkim, ale jednak stopniowym i miejmy nadzieję systematycznym przyrostem członków.

Wybory nadzorowała Elżbieta Wdowczyk