Wybory w NSZZ "Solidarność"
Oświata w Rychtalu ma już władze na nową kadencję
2018-02-19
Organizacja Międzyzakładowa NSZZ "Solidarność" Pracowników Oświaty i Wychowania w Rychtalu przeprowadziła wybory w piątek, 9 lutego 2018 r.

W kolejnej kadencji organizacji przewodniczyć będzie nadal Magdalena Mikołajczyk-Witak. Jej zaangażowanie w działalność związku, przełożyło się na ogromne zaufanie do NSZZ "Solidarność" i w efekcie podwojenie liczby członków NSZZ "Solidarność". Przewodnicząca została wybrana również delegatem na WZD Sekcji Międzyregionalnej NSZZ "Solidarność" Pracowników Oświaty i Wychowania Wielkopolska, co dodatkowo wzmocni jej kompetencje.

Przewodniczącą ponownie wspierać będzie w pracy, podpora Komisji Andrzej Nolbert, jako sekretarz i skarbnik. Zastępcą przewodniczącej wybrana została Alina Bakalarz.

Zebrani dokonali również wyboru komisji rewizyjnej: Piotra Szczurka, Wiesławy Ptak, Macieja Oscendę, oraz elektorów do wyboru delegatów na WZDR.

Zebranie nadzorowała z ramienia RKW – Ela Wdowczyk.