AktualnościInformacje dla związkowcówPrace i dokumenty RegionuWybory w NSZZ "Solidarność"Szkolenia
39.rocznica wprowadzenia stanu wojennego
2020-12-15
39.rocznica wprowadzenia stanu wojennego

Zarząd Regionu Wielkopolska Południowa NSZZ "Solidarność" z Przewodniczącym Bernardem Niemcem na czele przy współudziale członków związku zorganizował i brał udział w obchodach tej smutnej rocznicy, aby nie zapomnieć i pamiętać...
W dniu 12.12.2020r w Ostrowie Wlkp. odbyła się Msza Święta w intencji Ojczyzny. Następnie po mszy złożono kwiaty i znicze pod tablicą pamiątkową bł. księdza Jerzego Popiełuszki i pod tablicą pamiątkową przy Areszcie Śledczym w Ostrowie Wlkp. gdzie przetrzymywani byli internowani.
13.12.2020 r o godz. 8:00 pod tablicą pamiątkową przy budynku byłego więzienia w Kaliszu przy ul. Łódzkiej złożono wiązanki kwiatów i znicze pamięci.
O godzinie 19:00 w kościele Ojców Jezuitów odprawiona została uroczysta koncelebrowana Msza Święta w intencji Ojczyzny i NSZZ "Solidarność". We Mszy Świętej uczestniczyli prezydenci Miasta Kalisza, Pani Minister Marlena Maląg, przedstawiciel Posła RP Pana Jana Mosińskiego, oraz poczty sztandarowe.
W dniu 13.12.2020r w Pleszewie o godz. 9:30 odprawiona była uroczysta Masza Święta w intencji Ojczyzny i NSZZ "Solidarność", w której uczestniczył poseł na sejm RP Pan Jan Mosiński, Przewodniczący Regionu Wielkopolska Południowa NSZZ "Solidarność" Pan Bernard Niemiec. Po mszy złożono kwiaty pod tablicami pamiątkowymi.

12.12.2020 rok Ostrów Wielkopolski godz.19.00

13.12.2020 r. Kalisz  godz. 8.00 złożenie kwiatów i zapalenie zniczy  pod tablicą na murach byłego więzienia

13.12.2020 Kalisz godz. 18.30 kościół o.Jezuitów

zdjęcia :(M.Jeziorska oraz A.Maciejewski)