AktualnościPrace i dokumenty RegionuInformacje dla związkowcówSzkolenia
Chwila relaksu dla członków NSZZ "Solidarność" w Energa Operator w Kaliszu
2017-07-10
Chwila relaksu dla członków NSZZ
W ośrodku Wityng w Mikorzynie rozpoczęła się w piątek, 30.06.2017 r o 16.30, III Biesiada Solidarności kaliskiej ENERGI.

Niestety, większość kolegów z NSZZ "Solidarność" musiała udać się do pracy w celu pilnego usuwania awarii linii energetycznych spowodowanych wichurami w dniach poprzedzających solidarnościową imprezę.

Mimo to na Biesiadę przybyło ponad 100 osób, związkowców z Kalisza, Jarocina, Ostrowa Wlkp., Konina, Słupcy, Turku i Koła. Uczestników powitał Przewodniczący Komisji Międzyzakładowej NSZZ ”Solidarność” Roman Rutkowski, który zdał również relację z bieżącej pracy NSZZ "Solidarność", w szczególności z trwających negocjacji z Zarządem ENERGI nad nowym porozumieniem o zabezpieczeniu pracowników, z powodu wygaśnięcia Umowy Społecznej z 2007 r.

Humory dopisywały, zabawa była przednia, tym bardziej, że stoły nakryte były smakowitym jadłem, piwem z kija i różnymi innymi kulinarnymi atrakcjami.

Integracja członków NSZZ "Solidarność" odbywała się także poprzez sportową rywalizację  - w szranki stanęli zawodnicy i zawodniczki  w przysiadach, rzucie oponą, przeciąganiu liny (także w rywalizacji damsko –męskiej -słaba płeć? 😉),  akrobacji pod drążkiem pań.

Zawody wprawiły uczestników w świetny nastrój, który znalazł swoje ujście na „parkiecie” przy dźwiękach muzyki. Szampańska zabawa trwała do północy, po czym biesiadnicy rozjechali się podstawionymi autokarami do swoich miejscowości. Dziękujemy i do zobaczenia za rok.

z-ca przewodniczącego KM - Maciej Brett

(ew)