AktualnościInformacje dla związkowcówPrace i dokumenty RegionuWybory w NSZZ "Solidarność"Szkolenia
Życzenia z okazji Dnia Pocztowca
2015-10-18

Dziś Dzień Pocztowca. Święto w cieniu problemów płacowych, czasu pracy itp. Na szczęście "Oni" już niedługo odejdą na śmietnik historii. Ale to przede wszystkim okazja, aby złożyć życzenia, co poniżej czynię z całego serca w imieniu Zarządu Regionu oraz własnym:

Wszystkiego najlepszego dla Koleżanek i Kolegów z Poczty Polskiej. Niech dzisiejsze święto, choć na chwilę pozwoli zapomnieć o problemach, które namnożyły się w ostatnim okresie czasu. Życzę Wam i Waszym bliskim wszystkiego najlepszego. Przede wszystkim zdrowia, szczęścia i pomyślności. W pracy szacunku, dobrego słowa od przełożonych i płacy adekwatnej do wykonywanej pracy. Wasz zawód, to zawód zaufania społecznego. To zaufanie budujecie swoją postawą przez lata. Dostrzegają to Ci, do których docieracie każdego dnia. Życzę, aby pracodawca także dostrzegł wasze walory i ciężką pracę, którą wykonujecie.
Niech św. Archanioł Gabriel - wasz Patron chroni Was i Wasze rodziny.

Przewodniczący Zarządu Regionu
Wielkopolska Południowa NSZZ "Solidarność"
Jan Mosiński